discutii_edit

Platforma de discuții Versus (Stat vs Independent) este locul unde reprezentanți de succes din ambele „tabere”, vor dezbate atât trecutul, cât și prezentul sau viitorul teatrului românesc, cu scopul de a găsi soluții spre o mai bună conviețuire a tuturor formelor teatrale. Zilnic, între 11 și 13 septembrie, vor avea loc o serie de dezbateri moderate de teatrologul Oana Borș.

Festivalul de Teatru Versus 2020

 

11 Decembrie

17:00 – Dezbaterea „Stat vs Independent”

Invitați: Mihaela Michailov (cofondator al Centrului de Teatru educațional Replika), Andrei Grosu (fondatori ai UNTEATRU)

12 Decembrie

17:00 – Dezbaterea „Stat vs Independent”

Invitați: regizorii Radu-Alexandru Nica, Radu Iacoban, Andrei Măjeri

13 Decembrie

17:00 – Dezbaterea „Stat vs Independent”

Invitați: Maria Rotar (director adjunct Teatrul Excelsior), Erwin Șimșensohn (Managerul  Teatrului de Stat Constanța), George Ivașcu (Managerul Teatrului Metropolis)

Oana Borș este lector universitar dr. la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, Bucureşti, Departamentul Studii teatrale.

De asemenea, în prezent este selecționer și coordonator al FEST-FDR Timișoara și director al EXCELSIOR Teen-Fest. Din 2009, este directorul de producție al Festivalului Național de Teatru (FNT). Începând cu octombrie 2014, a devenit directorul de programe al Teatrului Excelsior din București, funcţie pe care a îndeplinit-o timp de un an, iar în 2016 a fost coordonator Task-Force Educaţie în cadrul echipei care a pregătit candidatura oraşului Bucureşti pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021.Din 2017, este și expert evaluator AFCN.

Experiența sa profesională cuprinde și colaborarea de lungă durată cu revista de specialitate Teatrul Azi (editată de Fundația Culturală „Camil Petrescu”), începută încă din 1998 și continuată până astăzi. Tot în cadrul acestei Fundații este și editor de carte pentru colecția de volume-supliment. 

Este autorul volumului: „Balcani. Victimă? Călău?” și este coautor al antologia „Dramaturgi basarabeni de azi” și al monografiei „Marioara Voiculescu – Jurnal. Memorii”, toate editate de Fundația Culturală „Camil Petrescu”, prin Editura Cheiron.

În 2018, a fost nominalizată la Premiile UNITER pentru Critică de Teatru.

instagram

UN EVENIMENT

ORGANIZAT DE

FINANȚAT DE

SUSȚINUT DE